SAJTÓ

 

Totalcar: Autós mozizással egybekötve nyílt meg a Mercar új központja
A tavalyi debreceni szalonnyitás után most újabb mérföldkövet ünnepelt a Mercar Használtautó történetében, ugyanis egy új Mercar központ nyílt Budapesten. Az új szalon megnyitását pedig egy rendhagyó megnyitó partin ünnepelték meg.
MMOnline: Országos terjeszkedésbe kezd a Mercar
Budapesten nyitott használtautó szalont a Mercar. Az új értékesítési ponton a partnerektől visszavett autók egy részének értékesítését végzik impozáns körülmények között. De úgy tűnik itt sincs megállás, ahogy az Aszfalt királyaiban sem volt. Országos terjeszkedés várható.
Motorhang: Különleges szalonnyitó – Mercar
Ritka eseménynek lehettünk részesei. A Mercarius Flottakezelő új telephelyén különleges rendezvényt tartottak. Az átlagos használtautó kereskedésektől jóval modernebb környezetben, egy igazi retro hangulatot teremtettek a hivatalos megnyitó alkalmából.
Index: Autópiaci mesterhármast vitt véghez a magyar flottakezelő
Flottát kezel, a visszavett autókat szervizeli, majd saját értékesítési pontjain eladja. A Mercarius flottakezelő használtautó-márkája megnyitotta legújabb impozáns szalonját. Emellett a piacon egyedülálló finanszírozási feltételek mellett várják a vásárlókat.
Égéstér: Rónai-Horst László a Totalcar podcastjának vendége volt
Bele lehet-e avatkozni a flottapiac alakulásába? Miért nem terjed el itthon a privát lízing? Mi alapján döntenek, és miért nem gondolkoznak villanyautóban a flottakezelők?
Brandmánia: Hogyan alakul az autópiac és az autós reklámpiac 2024-ben a szakértők szerint?
Az autópiac került terítékre a BrandMania adásában, az RTL magazinműsorának első felében a tavalyi évet értékelik a szakértők és piaci szereplők. Ezt követően pedig arról volt szó, hogy milyen marketingfogások hozhatnak üzleti sikereket ebben a komoly kihívásokkal küzdő szektorban.
Index: A családok helyzetének stabilizálódását érzékeli az Ökumenikus Segélyszervezet
Négykerekű segítséget kap munkájához az Ökumenikus Segélyszervezet. A Mercarius flottakezelő, illetve a Porsche Hungaria nemcsak autókkal, de 0–24-es forródróttal is beáll a szervezet mögé, amelynek mobilitása ezzel az ország bármely pontján megoldott. A segélyszervezet vezetője az Indexnek elmondta: az infláció számukra is komoly gondot okoz, de a félelmekkel átszőtt tavalyi második félév után idén mintha csökkenne a nyomás a családokon.
Dehír: Fővárosi flottakezelő nyitott telephelyet Debrecenben
Tovább bővült a debreceni szolgáltató szektor. Egy budapesti flottakezelő vállalat nyitotta meg első vidéki telephelyét a Debrecenben. Ezzel a beruházással eddig tizennyolc munkahelyet teremtettek.
Mercarius Debrecen
Index.hu: Megtette hatását a legszebb maszk, Debrecenben horgonyzott a Mercarius flottája
Vidéken is bontogatja szárnyait a teljes mértékben magyar tulajdonú Mercarius. A flottakezelő a budapesti telephelyei után további magyar nagyvárosokban vetné meg lábát. Az első szalagátvágás meg is történt Debrecenben, ahol teljes körű szolgáltatással várják az ügyfeleket. A rendhagyó megnyitóünnepségen az Index is ott volt. Lapunk megtudta, minek köszönhető, hogy a Mercarius a kedvezőtlen gazdasági környezetben is növekedett.
Porkoláb Gyöngyi: Új utak - személyes interjú Koleszár Róberttel és Rónai-Horst Lászlóval
Ha elengedjük az újtól való félelmünket, megnyílunk mások előtt. Mi jelenti a motivációt, mi döntéseink mozgatórugója? Koleszár Róbert és Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő vezetőivel beszélget Porkoláb Gyöngyi társadalmi és kulturális mediátor, produkciós vezető.
TV2: Megdöbbentő adat: Csökken az új autók eladási száma
Az elmúlt év eredményei és tapasztalatai alapján osztotta meg gondolatait az autóipar jövőjéről Rónai-Horst László a ma reggeli Mokkaban. A Mercarius ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az újautók piacán drasztikus áremelkedés volt tapasztalható 2022-ben, sőt sok esetben árgarancia sem volt a rendelésekre. Ez a jelenség hatást gyakorol a használtautó piacra is, a jó állapotban lévő használt gépjárművek iránti kereslet nőtt az elmúlt évben. Az áremelkedés előmozdíthatja a jövőben a magán lízing konstrukciók elterjedését is Magyarországon.
Növekvő árak, csökkenő darabszám: ez vár az autópiacra jövőre
Akár harmadával is kevesebb új autó kerülhet a hazai kereskedésekbe 2023-ban, és a piaci szereplők száma is drasztikusan csökkenhet – mondják a szakértők. A gazdasági környezetben egyelőre nem várható érdemi javulás, így a vásárlóerő növekedésére sem lehet számítani: a fogyasztók ilyenkor jellemzően elhalasztják az olyan nagyobb kiadásokat, mint az autóvásárlás. Borús időkben is lehet azonban tervezni, a magánlízinget kínáló cégek például nyertesei lehetnek ennek az időszaknak.
Brandmánia
Az RTL Klub ismeretterjesztő sorozata, a Brandmánia legújabb adásának témája az autópiac helyzete volt.
Akár havi 100 ezer forintos béren kívüli juttatást is jelenthet a céges autó
A Mercarius Flottakezelő szakértői összegyűjtötték a cégautó nyújtotta legfontosabb előnyöket.
Az autós szektorban forradalom zajlik
A Mercarius Flottakezelő alapításának 25. évfordulója alkalmából, Koleszár Róbert, ügyvezető igazgatónk a Portfolionak adott interjúban osztotta meg gondolatait az idei és tavalyi év nehézségeiről, az autóipart érintő aktuális kihívásokról és a vállalat jövőbeli terveiről.