SAJTÓ

 

Index: A családok helyzetének stabilizálódását érzékeli az Ökumenikus Segélyszervezet
Négykerekű segítséget kap munkájához az Ökumenikus Segélyszervezet. A Mercarius flottakezelő, illetve a Porsche Hungaria nemcsak autókkal, de 0–24-es forródróttal is beáll a szervezet mögé, amelynek mobilitása ezzel az ország bármely pontján megoldott. A segélyszervezet vezetője az Indexnek elmondta: az infláció számukra is komoly gondot okoz, de a félelmekkel átszőtt tavalyi második félév után idén mintha csökkenne a nyomás a családokon.
Dehír: Fővárosi flottakezelő nyitott telephelyet Debrecenben
Tovább bővült a debreceni szolgáltató szektor. Egy budapesti flottakezelő vállalat nyitotta meg első vidéki telephelyét a Debrecenben. Ezzel a beruházással eddig tizennyolc munkahelyet teremtettek.
Mercarius Debrecen
Index.hu: Megtette hatását a legszebb maszk, Debrecenben horgonyzott a Mercarius flottája
Vidéken is bontogatja szárnyait a teljes mértékben magyar tulajdonú Mercarius. A flottakezelő a budapesti telephelyei után további magyar nagyvárosokban vetné meg lábát. Az első szalagátvágás meg is történt Debrecenben, ahol teljes körű szolgáltatással várják az ügyfeleket. A rendhagyó megnyitóünnepségen az Index is ott volt. Lapunk megtudta, minek köszönhető, hogy a Mercarius a kedvezőtlen gazdasági környezetben is növekedett.
Porkoláb Gyöngyi: Új utak - személyes interjú Koleszár Róberttel és Rónai-Horst Lászlóval
Ha elengedjük az újtól való félelmünket, megnyílunk mások előtt. Mi jelenti a motivációt, mi döntéseink mozgatórugója? Koleszár Róbert és Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő vezetőivel beszélget Porkoláb Gyöngyi társadalmi és kulturális mediátor, produkciós vezető.
TV2: Megdöbbentő adat: Csökken az új autók eladási száma
Az elmúlt év eredményei és tapasztalatai alapján osztotta meg gondolatait az autóipar jövőjéről Rónai-Horst László a ma reggeli Mokkaban. A Mercarius ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az újautók piacán drasztikus áremelkedés volt tapasztalható 2022-ben, sőt sok esetben árgarancia sem volt a rendelésekre. Ez a jelenség hatást gyakorol a használtautó piacra is, a jó állapotban lévő használt gépjárművek iránti kereslet nőtt az elmúlt évben. Az áremelkedés előmozdíthatja a jövőben a magán lízing konstrukciók elterjedését is Magyarországon.
Növekvő árak, csökkenő darabszám: ez vár az autópiacra jövőre
Akár harmadával is kevesebb új autó kerülhet a hazai kereskedésekbe 2023-ban, és a piaci szereplők száma is drasztikusan csökkenhet – mondják a szakértők. A gazdasági környezetben egyelőre nem várható érdemi javulás, így a vásárlóerő növekedésére sem lehet számítani: a fogyasztók ilyenkor jellemzően elhalasztják az olyan nagyobb kiadásokat, mint az autóvásárlás. Borús időkben is lehet azonban tervezni, a magánlízinget kínáló cégek például nyertesei lehetnek ennek az időszaknak.
Brandmánia
Az RTL Klub ismeretterjesztő sorozata, a Brandmánia legújabb adásának témája az autópiac helyzete volt.
Akár havi 100 ezer forintos béren kívüli juttatást is jelenthet a céges autó
A Mercarius Flottakezelő szakértői összegyűjtötték a cégautó nyújtotta legfontosabb előnyöket.
Az autós szektorban forradalom zajlik
A Mercarius Flottakezelő alapításának 25. évfordulója alkalmából, Koleszár Róbert, ügyvezető igazgatónk a Portfolionak adott interjúban osztotta meg gondolatait az idei és tavalyi év nehézségeiről, az autóipart érintő aktuális kihívásokról és a vállalat jövőbeli terveiről.
Ezt okozza a chip és egyéb alkatrész hiányt
Néhány hónap leforgása alatt a globális chiphiány az autóipar legégetőbb problémájává nőtte ki magát. A jelenség előzményeiről és következményeiről beszélgetett ügyvezető igazgatónk, Rónai-Horst László ma reggel a Hír TV Mozaik műsorában. A szakember szerint, bár a félvezetők kínálata mindenképpen bővülni fog 2021 végéig, a chiphiány, mint globális probléma előreláthatólag még 1,5-2 évig velünk marad.
Mi lesz veled, autózás?
Ügyvezető igazgatónk, Rónai-Horst László ma reggel a Jazzy Rádió Millásreggeli című műsorában foglalta össze az elmúlt időszak autóipari tapasztalatait és a flottakezelés jelenlegi kihívásait.
Vegyünk vagy béreljünk - az örök dilemma
Az autófinanszírozási lehetőségekről osztotta meg gondolatait ügyvezető igazgatónk, Rónai-Horst László a Millásreggeli adásában.
„A siker titka, hogy partnerként tekintünk az ügyfeleinkre”
Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőit a HVG kérdezte a siker kulcsáról.
Változások az autóiparban – mi lesz így a flottákkal?
Rónai-Horst Lászlót a Millásreggeli adásában kérdezte Várkonyi Gábor autópiaci szakértő.
Magyar sikertörténet a flottapiacon
Rónai-Horst Lászlóval, a Mercarius ügyvezető igazgatójával Várkonyi Gábor autópiaci szakérő beszélgettett arról, hogy mi a siker titka, hová szeretne fejlődni a magyar tulajdonú vállalat, mi különbözteti meg őket a konkurensektől, és van-e esély arra, hogy a hazai sikereket régiós szinten is meg tudják ismételni.