Felemelő élmények és ragyogó mosolyok a Mercarius és a Cupra Magyarország közös gyermeknapi programján

A mai napon több mint 30 gyermeknek volt lehetősége egy varázslatos élményautózáson résztvenni, amelyet a Mercarius és a Cupra Magyarország együttműködése hozott létre. Ezek a kis hősök nemrégiben gyógyultak meg súlyos, életüket veszélyeztető betegségükből, és ezen az eseményen végre lehetőségük volt vidáman és gondtalanul ünnepelni a gyermeknapot. Az "Álomfutam" névre keresztelt program már a Mercarius harmadik közös kezdeményezése volt a Ments Életet Alapítvánnyal, melynek fő célja a beteg gyermekek álmának valóra váltása.

A gyermeknap minden kisgyermek számára különleges, azonban amikor beteg gyermek van a családban nincsen lehetőség arra, hogy játékkal és kikapcsolódással töltsék ezt a napot. Ezért is volt rendkívül fontos, hogy a Mercarius és a Cupra Magyarország összefogásával olyan élményt teremtsünk, amely emlékezetes marad mind a gyerekek, mind a szüleik számára.

A rendezvényen idősebb gyermekek is részt vehettek, akár 18-20 évesek, akik hosszú időn át kellett nélkülözzenek a gyermekkorukhoz tartozó élményeket a betegségük miatt. Az "Álomfutamon" a gyógyult gyerekek szülei és testvérei is jelen voltak, akik maguk is átélhették a nehézségeket és az aggodalmakat, amelyek a beteg gyermek ápolásával járnak. Ez az esemény lehetőséget teremtett nekik arra, hogy együtt ünnepeljenek, boldogsággal és reménnyel telve.

A gyerekek izgatottan foglalták el helyüket a legújabb Cupra modellekben, és amint a motorok berobbantak, boldogan kacagtak és integettek az ülésből, mintha a világ összes gondja elillant volna. Az autók délelőtt és délután is száguldoztak a Drivingcamp pályáin, miközben a gyerekek arcáról az öröm és a boldogság sugárzott. 

Az esemény során újra megtapasztalhattuk, hogy milyen fontos szerepet játszik az élmény a gyógyulásban. A program során a gyermekek szabadnak és megállíthatatlannak érezhették magukat, amelyek nem csak a pillanatnyi hangulatukra van hatással, hanem segít átlépni a betegség árnyékát. Az alapítvány képviselői megerősítettek bennünket abban, hogy az ilyen élmények nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy ezek a gyermekek teljes mértékben felépüljenek és folytathassák az álmaik megvalósítását.

Az esemény nem csak a gyerekeknek jelentett óriási örömöt, hanem a szülőknek és a testvéreknek is, akik látták, hogy szeretteik újra teljes életet élhetnek.

Büszkék vagyunk arra, hogy ezeknek a családoknak idén hozzájárulhattunk a gyermeknap felejthetetlené tételéhez. 

A Mercarius továbbra is elkötelezett, hogy segítsen a környezetében élő embereknek, és előmozdítsa az ilyen jellegű kezdeményezéseket, mint a Ments Életet Alapítvány projektjei.

DSC01211DSC05935DSC01713DSC06250