Daganatos betegségből gyógyult fiatalokkal néztük meg a Ferencváros focicsapatának edzését és a Groupama Arénát

Október 29-én a Mercarius jóvoltából ismét különleges élményben lehetett része néhány súlyos betegségből gyógyult fiatalnak és családjuknak: a nyári raliautózás után ezúttal az FTC labdarúgó-játékosaival találkozhattak, és megtekinthették a focisták edzését is.

A Mercarius Flottakezelő idén kezdett együttműködésbe a Ments Életet Alapítvánnyal, amely a súlyos beteg gyermekek gyógyulási folyamatát szeretné elősegíteni azáltal, hogy megvalósítja egy-egy álmukat, ezzel is kizökkentve őket a betegségtudat árnyékából. Ezeknek a kis hősöknek elképesztően sokat segít, ha a kivizsgálások és a kórházi kezelések után végre örömteli pillanatokat élhetnek át, az élmények pedig akár a gyógyulási folyamatot is felgyorsíthatják.

 MA1_0484

Az őszi eseményen a fiatalok a bajnok és kupagyőztes Ferencváros labdarúgócsapatának edzését tekinthették meg. Hogy lő gólt a csatár, hogyan ad be egy szélső, hogyan hárítja a kapujára zúduló labdákat a hálóőr? A kis futballrajongók figyelemmel kísérhették, hogyan készülnek soron következő mérkőzésükre Dibusz Dénes és társai, hogyan fejlesztik lövőtechnikájukat, milyen gyakorlatokkal érik el azt, hogy a mérkőzéseken tökéletes erőállapotban lépjenek pályára.  

Az izgalmas edzés után a gyerkőcök az FTC-stadionban barangoltak, majd a program végeztével meg is ebédelhettek a stadion legnagyobb skyboxában.

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója:
„Szeretnénk megköszönni az FTC nevében a Mercariusnak, hogy egy ilyen kezdeményezést indított el. Reméljük, hogy közösen még sok ilyen eseményen fogunk részt venni. Szeretnék köszönetet mondani a Ments Életet Alapítványnak is, a munkájuk nélkül ezt az eseményt nem lehetett volna megrendezni. Ők nap mint nap rengeteget tesznek azért, hogy ezeknek a gyerekeknek segítsenek és hogy az álmaik valóra válhassanak. A Fradiban van egy mondás. Küzdeni mindig, feladni soha! Az a küzdelem amit ezek a gyerekek megtesznek és megtettek, az sokkal több és nagyobb annál, mint amit mi sportolók le tudunk tenni a pályára. Az egész Fradi nevében szeretnénk megköszönni, hogy ilyen példát mutattok. Ebből mi is erőt tudunk meríteni.”

Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő ügyvezető igazgatója: "Bízunk benne, hogy ezúttal is sok örömben volt részük a gyermekeknek. A Mercarius Flottakezelő célja változatlanul a hazai jószolgálati kezdeményezések támogatása, és továbbra is örömmel állunk a hasonló események megvalósulása mellé."

MA1_0860