Bemutatkozik a Mercarius új HR igazgatója

A HR terület vezetését 2023. októberétől Molnár Mónika vette át, aki közel 20 éves HR tapasztalattal érkezett a Mercariushoz.

Mónika rendkívül széleskörű ismeretekkel rendelkezik HR témában, hiszen a szakma szinte valamennyi szegmensével foglalkozott már az elmúlt két évtizedben. 
Karrierjét bérszámfejtőként kezdte, majd a humánerőforrás-menedzsment különböző pozícióiban próbálta ki magát. Végül a szervezetfejlesztés, tehetséggondozás, tudásmenedzsment világában találta meg önmagát és ezekben a területekben mélyült el leginkább. 


Mónika közvetlenül az autóipari szektorból érkezett a Mercariushoz, előtte hosszú évekig dolgozott logisztikai és élelmiszeripari cégeknél. Megfordult gyári és irodai környezetben is, így jelentős tapasztalattal bír az olyan sokféle munkakört tömörítő vállalati struktúrák terén, amilyennel a Mercarius is rendelkezik.

1675335023951


Miért a Mercarius?

Mónika elárulta, hogy mindig is szeretett volna egy nagy, magyar vállalatnál dolgozni. Karrierje során főként nemzetközi szervezeteknél volt jelen, így kiválóan ismeri a globális cégek működési dinamikáját. Mónika úgy gondolja, hogy óriási potenciál rejlik az olyan magyar tulajdonú vállalatokban, amelyek egy erős stratégiával és a magyar tehetségek munkájával kívánják megvalósítani ambiciózus céljaikat. A nemzetközi társaságoknál megismert jó gyakorlatokat felhasználva szeretné újragondolni a Mercarius emberi erőforrás menedzsmentjét úgy, hogy az újdonságokat a Mercarius alapértékeivel, a rugalmassággal és az emberközpontú szemlélettel kombinálja.


 
“A sikeres HR osztály kulcsa a teljes szervezet megismerése és a motivációk megértése.” 


Mónika a HR csapattal egy olyan stratégiai partner kíván lenni a cégen belül,  amely támogatja a különböző részlegeket az optimális teljesítmény elérésében.
 
Mónika szerint az ideális munkahelyi környezet barátságos és az őszinte párbeszédre épül. Tapasztalata szerint, ha egy vállalatnál olyan légkör alakul ki, amelyben az emberek nyíltan és örömmel kommunikálnak egymással, akkor ott mindenki könnyebben birkózik meg a kihívásokkal és az esetleges konfliktusok is hatékonyabban oldhatóak fel.


Eltökélt abban, hogy egy jó munkahely gondozza a tehetségeit és képezze a munkavállalóit. A vezetőknek időt kell szánniuk arra, hogy megismerjék az egyes munkatársak erősségeit és gyengeségeit, valamint megértsék, miben szeretnének fejlődni, mi érdekli őket. Ez a feladat elengedhetetlen minden vezető számára és egyben hozzájárul a cég fejlődéséhez is.
 
Mónika első célja a HR rendeltetésének tisztázása a szervezeten belül. A terület sikerességéhez véleménye szerint elengedhetetlen, hogy a kollégák átlássák, hogyan, miben segítheti Őket és a vállalatot a HR csapat. Emellett kiemelten fontosnak tartja azt, hogy az előttünk álló hónapokban a HR folyamatok és szerepkörök stabilizálódjanak.
 
Mónika bízik abban, hogy a HR részleg a maga komplexitásával a Mercarius hosszú távú céljainak eléréséhez nagymértékben hozzá tud járulni. Ennek kulcsát pedig a megfelelő tudásmenedzsment és a belső motiváció fenntartásának támogatásában látja.