Az NHKT-val közösen támogatja a koronavírus elleni védekezést a Mercarius

Kilenc személygépkocsit adott át a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács partnerségben a Mercarius Flottakezelővel a koronavírus elleni védekezésben résztvevő egészségügyi intézményeknek október 15-én, csütörtökön a Szent János Kórházban. Az adománnyal a frontvonalban dolgozók munkáját támogatják a járvány második hullámában.

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács a Mercarius Flottakezelővel együttműködve 9 személygépkocsit juttatott el a frontvonalban dolgozó egészségügyi intézményekhez, hogy segítsék a járvány elleni védekezést a pandémia második hulláma során. Az autókhoz a flottakezelő teljeskörű szerviz-és csereautószolgáltatást is biztosít két éven át. Az adományozás célja, hogy támogassa az egészségügyi eszközök, védőfelszerelések szállítását és segítse a kórházi dolgozók mobilitását a koronavírus elleni védekezés során.

„A pandémia nem ért véget, a védekezés során ma is komoly terhet jelentenek a szervezési feladatok. Éppen ezért, ahogyan tavasszal, az első hullámban tettük, most is természetes számunkra, hogy azzal segítünk, amihez a legjobban értünk: a mobilitás teljeskörű biztosításával” – mondta Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő ügyvezető igazgatója.

 

Az ünnepélyes átadáson részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, valamint Dr. Winkler Gábor, a Szent János Kórház orvosigazgatója is.


mti2

Fotók: MTI