Autókkal támogatja a koronavírus elleni védekezést a Mercarius és a Volkswagen

Tíz személygépkocsit adott át a Mercarius Flottakezelő és a Volkswagen a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak (NHKT) december 10-én, csütörtökön, a Semmelweis Egyetem udvarán. Az adománnyal a cégek a koronavírus elleni védekezésben résztvevők munkáját támogatják.

Az átadáson részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, aki kiemelte: a koronavírus-járvány elleni védekezéshez minden ember, minden foglalkozási ág hozzáteheti a maga erejét. Egy autókereskedő cég gépjárművek felajánlásával és flottakezelés biztosításával, az orvostanhallgatók önkéntes tesztelés végzésével. 

tadas5

Az eseményen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke arról beszélt: a diákok önkéntességből, a felajánlók nagylelkűségből, az orvosi, egészségügyi személyzet pedig áldozatvállalásból mutat példát.

Az autókat három hónapra, teljeskörű szerviz-és csereautószolgáltatással biztosítják a cégek. Öt autót az Országos Mentőszolgálat irányítása alatt a tesztelésben résztvevő önkéntes egyetemisták használnak majd, továbbá egy-egy gépjárművet kap az Ajkai Magyar Imre Kórház, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, a Bethesda Kórház, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Oktatókórház. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója az adományt a hallgatók nevében megköszönve elmondta: a Semmelweis Egyetem polgárai, szakorvosai, rezidensei, szakdolgozói és több ezer hallgatója a pandémia kezdete óta nap mint nap tanúbizonyságot tesz példaértékű helytállásáról, szakmai elhivatottságáról. 

tadas1

Dalnoki Balázs a Porsche Hungária márkaigazgatója az autók felajánlása kapcsán hozzátette, hogy a vállalatok felelősége is, hogy a lehetőségeik szerint támogassák a járvány elleni védekezést: „Tavasz óta több Volkswagen és Skoda típusú gépjármű átadásával segítettük a frontvonalban dolgozó szakemberek munkáját. A most felajánlott 10 személygépjárművet is oda juttatjuk el, ahol a legnagyobb szükség van rájuk: az egészségügyi intézményekhez.”

„A járvány elleni védekezés során továbbra is komoly terhet jelent a személyi-és tárgyi erőforrások előteremtése és a szervezési feladatok lebonyolítása. Magyar tulajdonú vállalatként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a védekezésben résztvevők munkáját helyi szinten támogassuk, ezért ahogy tavasszal és ősszel tettük, most is azzal segítünk, amiben legjobbak vagyunk: a mobilitás teljeskörű biztosításával” – tette hozzá Koleszár Róbert, a Mercarius Flottakezelő ügyvezető-tulajdonosa.

tadas2

A Mercarius Flottakezelő idén már harmadik alkalommal segíti tárgyi adománnyal és flottakezelési szolgáltatással a járvány elleni küzdelmet. Áprilisban az MVM Csoporttal partnerségben juttatott el tíz darab személygépkocsit az Operatív Törzs által létrehozott Önkéntességért és Adományokért Felelős Akciócsoportnak. Novemberben pedig a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsal együttműködve kilenc személygépkocsit adott át a védekezésben résztvevő hazai egészségügyi intézményeknek.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem