Autókkal támogatja a járvány elleni védekezést a Mercarius Flottakezelő és a Volkswagen

A járvány elleni védekezés sikerének érdekében meghosszabbítja a tavaly decemberben, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) részére felajánlott tíz darab személyautó ingyenes bérbe adását a Mercarius Flottakezelő és a Volkswagen. Az adománnyal a koronavírus elleni védekezésben résztvevők munkáját támogatják a cégek.

A Porsche Hungária és a Mercarius Flottakezelő 2020. december 10-én a Bethesda Gyermekkórház udvarán tartott sajtóeseményen tíz Volkswagen Jetta típusú személygépjárművet ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) részére. Az NHKT döntése alapján az autók a járvány elleni védekezésben résztvevő kórházakhoz kerültek. Az egészségügyi dolgozók további támogatása érdekében a két vállalat úgy döntött, hogy június végéig meghosszabbítják az autók ingyenes bérbe adását.

Az autókat további három hónapra, teljeskörű szerviz-és csereautószolgáltatással biztosítják a cégek. Öt autót az Országos Mentőszolgálat, továbbá egy-egy gépjárművet az Ajkai Magyar Imre Kórház, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, a Bethesda Kórház, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Oktatókórház használ.

„A járvány elleni védekezés során továbbra is komoly feladatot jelent a személyi-és tárgyi erőforrások előteremtése és a szervezési feladatok lebonyolítása. Magyar tulajdonú vállalatként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a védekezésben résztvevők munkáját helyi szinten támogassuk, ezért döntöttünk úgy, hogy a mobilitás biztosításával támogatjuk az egészségügyi dolgozók kitartó munkáját” – mondta Koleszár Róbert, a Mercarius Flottakezelő tulajdonosa.

A Mercarius Flottakezelő tavaly többször segítette tárgyi adománnyal és flottakezelési szolgáltatással a járvány elleni küzdelmet. Áprilisban az MVM Csoporttal partnerségben juttatott el tíz darab személygépkocsit az Operatív Törzs által létrehozott Önkéntességért és Adományokért Felelős Akciócsoportnak. Novemberben pedig a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsal együttműködve kilenc személygépkocsit adott át a védekezésben résztvevő hazai egészségügyi intézményeknek. Ezt követően, decemberben újabb 10 db Volkswagen Jetta típusú személygépjárművet biztosított a kórházi dolgozók részére három hónapos időtartamra.

Azátadáson részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke és Dr. Velkey György, az MRE Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, valamint Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója.